EPSILON sterke eigenschappen

Zwenksysteem met dubbel tandheugel
Het zwenksysteem van alle EPSILON kranen is uitgevoerd met dubbele tandheugels, werkend in een oliebad en dus onderhoudsvrij. Dit resulteert in een hoog zwenkmoment i.c.m. een zeer lange levensduur, zelfs onder de meest extreme condities.

Einde slag demping op zwenkcilinders
Alle EPSILON kranen zijn uitgevoerd met een einde slag demping op de zwenkcilinders. Ongewilde en/of ongecontroleerde piekspanningen worden hierdoor voorkomen hetgeen resulteert in een lange levensduur van het zwenksysteem.

Kraankolom met gietstalen onderzijde
Het gebruik van een kraankolom met een onderzijde vervaardigd uit hoogwaardig gietstaal garandeert een lange levensduur, zelfs na jarenlange (extreem) zware inzet.

Kogel gelagerde kraankolom
De kraankolom van alle EPSILON kranen is uitgerust met een zwaar uitgevoerd en onderhoudsvrij kogellager. Hierdoor worden optredende spanningen geëlimineerd en is zeer precieze besturing gegarandeerd, zelfs onder zware belasting.

Kniehevelsysteem Z-kranen
Het kniehevelsysteem tussen kolom en hoofdarm garandeert een constante werksnelheid en hefcapaciteit in het hele werkgebied.

Beschermplaat cilinder(s)
De hef- en knikcilinders van alle EPSILON Z-kranen zijn standaard voorzien van een beschermplaat. Tevens zijn de L-,F- en R-kranen standaard voorzien van een beschermplaat op de hefcilinder.

Bronzen bussen
Alle lagers zijn uitgevoerd met hoogwaardige bronzen bussen. Speciale smeerkanalen garanderen een ideale verdeling van het smeervet over het gehele lager, zelfs als het onder hoge belasting wordt gesmeerd. Gegarandeerde lange levensduur !

Afstelbare geleide blokken
Alle EPSILON kranen zijn voorzien van afstelbare geleide blokken op de steunpootkokers. Eventueel overmatig optredende speling kan worden gecompenseerd.

Standaard werklampen
Alle EPSILON kranen zijn standaard voorzien van een werklamp. Werklampen zijn altijd gemonteerd in een solide steun op de knikgiek en daardoor beschermd tegen beschadiging.                                                                          

EPSCOPE
EPSILON’S gepatenteerd uitschuifsysteem met intern gemonteerde slangen en uitschuifcilinders garandeert een veilige werking en voorkomt schade aan slangen en cilinders.

EPSLINK
EPSILON’S gepatenteerde rotatorophanging met interne slanggeleiding garandeert een maximale bescherming van de slangen gemonteerd tussen kraan en grijper.

Deel deze pagina op mijn »
Epsilon Easyfold
PALFINGER
Bekijk hier de officiële website van PALFINGER Nederland